English
Israeli
Montenegro
 
Arkia Airlines Ltd. u pregovorima za kupovinu Montenegro Airlines-a Piše: Lilach Weissman

Kompanija Arkia Airlines Ltd. započela je preliminarne pregovore o kupovini crnogorskog nacionalnog prevoznika - Montenegro Airlines-a, kao i o ulaganjima u hotelske kapacitete u toj balkanskoj zemlji.

Prošle sedmice, tokom posjete Izraelu, crnogorski premijer Milo Đukanović i ministar turizma Predrag Nenezić sastali su se sa vlasnikom Arkia Airlines Ltd, Avi Nakash-em i izvršnim direktorom Gadi Tepper-om i tom prilikom razgovarali o mogućoj saradnji.

Kompanija Montenegro Airlines raspolaže flotom od 8 aviona.

Đukanović se ranije, tokom posjete Izraelu, sastao i sa predsjednikom Shimon Peres-om kako bi razgovarali o bližim bilateralnim ekonomskim i političkim odnosima. Tom prilikom razgovarali su i o političkim pitanjima koja se tiču Bliskog Istoka, uključujući i izraelske pregovore sa Palestincima i iranski nuklearni program.

U razgovoru sa predsjednikom Peres-om, premijer Đukanović je naglasio “izraelski privrednici će biti dobrodošli u Crnoj Gori. U narednim godinama planiramo intenzivan razvoj zemlje i biće nam drago ako i Izraelci budu dio toga“.